Zöld tea

immunerősítő, méregtelenítő, jótékony hatással van a szív és érrendszeri megbetegedésekre. Természetes módon, keringési zavarokat nem okozva élénkít, frissít. Fogyni vágyók számára igen hatékony segítséget jelenthet. Enyhíti a migrénes fejfájást. Elkészítés: fontos figyelembe venni, hogy a zöld tea, sok más teához hasonlóan sokat veszít jótékony hatásából, ha a tealeveleket forrásban lévő vízbe tesszük. Ehelyett ajánlatos a 60-80 fok körüli víz. 5 percnél tovább ne áztassuk.


Zeller tea

Emésztési panaszok, étvágytalanság esetén, immunerősítő. Jó vizelethajtó.Elkészítése: 2 teáskanál összeaprított zellerlevelet tegyünk 3 dl vízbe, forraljuk fel, majd 3-5 perc elteltével szűrjük le.


Zsálya tea

Légúti megbetegedésekre, száj-, a fogíny- és toroknyálkahártya gyulladásának kezelésére. Elkészítése: Forrázzunk le 1 csésze forrásban lévő vízzel 2 teáskanálnyi szárított vagy friss zsályalevelet, majd 10 perc állás után szűrjük le. Naponta 2-3 csészényit érdemes belőle fogyasztani. Kihűlve gargarizáló oldatként is alkalmazható.


Zsurló tea

Vértisztító, vizelethajtó, alkalmazzák vesemedence gyulladás, húgyúti fertőzések, hólyagbántalmak esetén. Köhögéscsillapító. Kesernyés ízű tea.Elkészítése: 1 evőkanál szárított mezeizsurló-hajtást főzzünk 5 percig 3 dl vízben, hagyjuk állni kb. negyedóráig, majd szűrjük le.


Gyógytea ABC

A gyógytea ABC-ben kedved szerint kereshetsz a gyógyteák alkalmazási, felhasználási, elkészítési módjai között. Reméljük, hogy kérdéseidre megtalálod a választ!

tovább

Kamilla - a "Napisten virága"

A kamilla méltán vált az egyik legismertebb és legkedveltebb gyógyító erejű növényünkké az évszázadok folyamán...

tovább

Az erdélyi havasok gyógyító gyümölcse: a fekete áfonya

Ki ne ismerné és szeretné a fekete áfonya lekvárt? Ha pedig gyógyhatásaival is tisztában vagyunk még inkább kedvelt eledelünkké válhat...

tovább

A tea eredete - legendák és valóság

A tea nevű ital eredetileg a Camellia sinensis rügyeibol készített főzetet jelentette. Manapság teának nevezzük a gyógynövények, gyümölcsök forrázatát, vagy főzetét is.

tovább